BKV.hu

A BKV Deák téri Földalatti Vasúti Múzeuma idén is részt vesz a Múzeumok Éjszakáján

2016-06-22 13:00:02

A BKV idén is nagy örömmel csatlakozik a nagy népszerűségnek örvendő Múzeumok Éjszakájához. Állandó, illetve időszakos tárlatainkat a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban június 25-én, szombaton 18.00 óra és 24.00 óra között tekinthetik meg az érdeklődők.
 
Kezdje az éjszakát a belváros szívében, és legyen részese egy földalatti időutazásnak! A BKV Deák téri Földalatti Vasúti Múzeuma idén is várja éjszakai látogatóit; a millenniumi földalatti egykori alagútjában kialakított múzeum kiállítása a kontinens első – 1896. május 2-án átadott – kéregvasútjának állít emléket. Az igazi kuriózumoknak számító három korhűn felújított jármű mellett számos tárgyi emléket is megcsodálhatnak a vendégek.
Állandó kiállításunkon túl ezúttal az idén 120. születésnapját ünneplő földalatti vasút kerek évfordulójáról megemlékezve egy időszaki fotókiállítással is várjuk látogatóinkat. Az időszaki tárlat a több mint egy évszázados történet legérdekesebb, legmeghatározóbb pillanataiba enged bepillantást.
 
A Múzeumok Éjszakájára érvényes karszalag a BKV Földalatti Vasúti Múzeumának jegypénztárában is megvásárolható,  valamint – a sorban állást elkerülendő – lehetőség van a jegyek elővételben történő megváltására is.
 
Jegyárak:
Felnőtt jegy: 1500 Ft
Gyermekjegy (6-18 éves korig): 600 Ft
6 éves kor alatt a program ingyenes
 
A múzeum az 1; 2; 3; 4 és 7-es jelzésű múzeumi buszjáratokkal is megközelíthető a program ideje alatt.

2016. június 22.

BKV Zrt.