BKV.hu

A BKV cáfolja az M3 metróvonallal kapcsolatban - egyes érdekvédelmi csoportok állításai alapján - megjelent sajtó híreket

2015-03-05 16:45:00

Garantált az utasok biztonsága, a dolgozók a képzettségüknek megfelelő munkát végzik

 

A BKV visszautasítja egyes érdekvédelmi csoportok médiában tett  felelőtlen állításait az M3-as metróvonal állapotára, az ott foglalkoztatott kollégákra, valamint az utasok biztonságára vonatkozóan

  1. Az M3-as metró műszaki állapotát tekintve valóban felújításra szorul, azonban még ebben a helyzetben is minden esetben garantált az utasok biztonsága. Amennyiben ez nem így lenne, a BKV Zrt. felelős üzemeltetőként leállítaná a metróvonalat. A felújítás előkészítése, tervezése jelenleg is zajlik. A felújítás a karbantartási feltételek javítására is vonatkozni fog, de a pillanatnyi körülmények jelenleg is olyanok, amelyek között munkavállalóink feladataikat biztonsággal el tudják végezni.
  2. A metrós kollégák munkavégzésük során csak olyan feladat ellátására kapnak megbízást, amelyek elvégzéséhez rendelkeznek a szükséges képesítéssel, szakértelemmel, felkészültséggel. Munkájuk során minden esetben maximálisan betartják a vonatkozó forgalmi, műszaki, munkavédelmi előírásokat, utasításokat.
  3. A BKV Zrt. mindent megtesz azért, hogy munkavállalói munkakörülményein javítson, azonban a megfelelő munkavédelmi körülményeket minden esetben szigorúan biztosítja a BKV Zrt.
  4. Valótlanságok azok az - egyes érdekképviseletek által hangoztatott - állítások, amelyek a dolgozók megfélemlítéséről, kényszerítéséről szólnak. Ezeket a vádakat a BKV Zrt. vezetése határozottan visszautasítja, és egyben vizsgálja a megfelelő jogi lépések megtételének lehetőségeit. Az ilyen és hasonló kinyilatkoztatások igen káros következményekkel járnak a BKV közvélemény által történő megítélésére és nagyban hozzájárulnak a Társaság jó hírének csorbításához.

 

 

BKV Zrt.