BKV.hu

A BKK biztosítja a Ferencváros-Újpest labdarúgó mérkőzéshez kapcsolódó utasforgalom lebonyolítását

2016-05-06 13:40:54

Május 7-én, szombaton a Ferencváros-Újpest labdarúgó Magyar Kupa-döntőjéhez kapcsolódóan a BKK sűríti az M3-as metrójáratot, és ezek mellett tartalékszerelvényeket is biztosít a szurkolók szállítására.
 
A Borsban a „Csatatérré változik a város szombat este?” címmel megjelent cikkben leírtakkal ellentétben a BKK biztosít tartalék metró- illetve villamosszerelvényeket az M3-as metró, valamint az 1-es villamos vonalán a Ferencváros-Újpest labdarúgó mérkőzéshez kapcsolódó jelentős utasforgalom lebonyolítására.
 
A május 7-én, szombaton Ferencváros-Újpest labdarúgó Magyar Kupa-döntő 20:30-kor kezdődik, ha rendes játékidőben véget ér, akkor a várható befejezés 22:30. Amennyiben hosszabbításra és tizenegyes rúgásokra is sor kerül, akkor a díjátadóval együtt is a befejezés 23:10 körül várható.
 
Az utolsó menetrendi metrók áthaladása a Népligetnél Újpest felé 23:33, Kőbánya-Kispest felé 23:46, tehát még két-három menetrend szerinti metró elérhető hosszabbítás esetén is.
 
A BKK a menetrendi járatokon kívül, szükség esetén, az M3-as vonalra tartalék metrószerelvényeket, az 1-es villamos vonalára pedig tartalék villamos szerelvényeket állít készenlétbe a mérkőzés befejezésekor várható lökésszerű utasforgalom zökkenőmentes és biztonságos kiszolgálása érdekében.
 
Budapesti Közlekedési Központ