BKV.hu

A 3-as, a 28A és a 62A villamos közlekedése módosul pályakarbantartás miatt 2018. május 14. és 22. között, munkanapokon este

2018-05-10 15:58:01

Változik a 3-as, a 28A és a 62A villamos közlekedése 2018. május 14-étől 18-áig (hétfőtől péntekig) és 22-én (kedden) 20:00-tól az utolsó járatindulásig a Kőrősi Csoma Sándor úton a füvesített vágányszakasz öntözőrendszerének helyreállítási és javítási munkálatai alatt.

Forgalmi rend a munkák ideje alatt, esténként

·         A 3-as villamos megosztva közlekedik a Gubacsi út/Határ út és Kőbánya alsó vasútállomás, valamint az Örs vezér tere M+H és a Mexikói út M között.
·         3-as pótlóbusz közlekedik a Kőbánya alsó vasútállomás és az Örs vezér tere M+H között.
Kőbánya alsó vasútállomás felé a pótlóbusz az Örs vezér tere M+H–Fehér út–Jászberényi út–Kőrösi Csoma Sándor út–Liget tér–Korponai utca–Kőbánya alsó vasútállomás; az Örs vezér tere M+H felé aKőbánya alsó vasútállomás–Állomás utca–Korponai utca–Liget tér–Kőrösi Csoma Sándor út–Jászberényi út–Élessarok–Fehér út–Örs vezér tere M+H útvonalon halad. A pótlóbuszra az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:
o    Kőbánya alsó vasútállomás: az autóbuszvégállomáson a 217-es autóbusszal párhuzamosan;
o    Örs vezér tere M+H: a 10-es autóbusz végállomásán;
o    a villamosmegállók melletti buszmegállókban – az Élessaroknál mindkét irányban és az Ónodi utcánál Kőbánya felé a 3-as villamos megállóhelyén.
·         A 28A villamos rövidített, illetve módosított útvonalon közlekedik a Blaha Lujza tér M (Népszínház utca) és Kőbánya alsó vasútállomás között.
·         28A pótlóbusz közlekedik Kőbánya alsó vasútállomás és az Új köztemető között. Kőbánya alsó vasútállomás felé a pótlóbusz az Új köztemető–Sírkert út–Maglódi út–Indóház utca–Jászberényi út–Kőrösi Csoma Sándor út–Liget tér–Korponai utca–Kőbánya alsó vasútállomás; az Új köztemető felé a Kőbánya alsó vasútállomás–Állomás utca–Korponai utca–Liget tér–Kőrösi Csoma Sándor út–Élessarok–Jászberényi út–Maglódi út–Sírkert út Új köztemető útvonalon halad. A pótlóbuszra az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:
o    Kőbánya alsó vasútállomás: az autóbuszvégállomáson a 217-es autóbusszal párhuzamosan;
o    Új köztemető: a 95-ös autóbusz belváros irányú megállóhelyén;
o    a villamosmegállók melletti buszmegállókban – az Élessaroknál mindkét irányban és az Ónodi utcánál Kőbánya felé a 3-as villamos megállóhelyén, illetve a Kada utca/Maglódi út és a Gitár utca megállóhelyeken Kőbánya felé az ellenirányú villamosmegállóban.  
·         A 62A villamos rövidített útvonalon közlekedik a Rákospalota, MÁV-telep és az Örs vezér tere M+H között; a kimaradt szakaszon a 3-as pótlóbusszal utazhatnak.
·         A 95-ös autóbusz a Puskás Ferenc Stadion M felé a Kápolna utcában a villamospálya helyett a közúton halad, ideiglenesen a közúton kijelölt Kápolna utca megállóhelyen áll meg 80 méterrel hátrább; valamint a Sírkert úti Új köztemető megállóhelyet áthelyezik 20 méterrel előrébb.

Díjszabási tudnivalók

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra vagy a villamosról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

A 3-as villamoson a pótólt, a Kőbánya alsó vasútállomás és az Örs vezér tere közötti szakaszt meghaladó utazás esetén szükségessé válhat kétszeri átszállás, azaz harmadik felszállás. Ilyen esetekben a már kétszer kezelt jegyek újabb kezelésére nincs mód, így további jegykezelés nem szükséges.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.


Budapesti Közlekedési Központ