BKV.hu

Utazzon közösségi közlekedési járatokkal a Budavári Borfesztiválra!

2016-09-09 14:32:55

2016. szeptember 11-éig (vasárnapig) tart a 25. Budavári Borfesztivál. A rendezvény helyszínét, a Budavári Palotát a belvárosból legkönnyebben és leggyorsabban közösségi közlekedéssel, a budavári buszjáratokkal lehet megközelíteni. A nagy érdeklődésre való tekintettel a BKK rendkívüli buszjáratot indít 216-os jelzéssel a Deák Ferenc tér M és a Dísz tér között; emellett a budai Vár a fesztivál ideje alatt megközelíthető a 16-os busszal, valamint hétvégén napközben és este a megszokottnál sűrűbben közlekedő 16A jelzésű, valamint a 116-os járattal, továbbá a Budavári Siklóval.
 
Rendkívüli buszjárat 216-os jelzéssel a belváros és a Budai Vár között
 
Szeptember 11-ig (vasárnapig) a nagy érdeklődésre való tekintettel a BKK rendkívüli autóbuszjáratot közlekedtet pénteken 16 órától, szombaton 8:40-től, illetve vasárnap 11:20-tól 23:40-ig a belvárosból, a Deák Ferenc tér M végállomástól a Budai Várba 216-os jelzéssel.
 
A Deák Ferenc tér M végállomástól a Dísz tér felé közlekedő buszokra az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:
 
•    Deák Ferenc tér: 16-os busz megállóhelye
•    Hild tér: 16-os busz megállóhelye
•    Széchenyi István tér: 16-os busz megállóhelye
•    Clark Ádám tér: 16-os busz megállóhelye
•    Donáti utca: 16-os busz megállóhelye
•    Dísz tér: 16-os busz Pest irányú megállóhelye
 
A Dísz tér végállomástól a Deák Ferenc tér felé közlekedő buszokra az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:
 
•    Dísz tér: 16-os busz Pest irányú megállóhelye
•    Palota út, gyorslift: 16-os busz megállóhelye
•    Dózsa György tér: 16-os busz megállóhelye
•    Clark Ádám tér: 16-os busz megállóhelye
•    Széchenyi István tér: 16-os busz megállóhelye
•    József nádor tér: 16-os busz megállóhelye
•    Deák Ferenc tér M: 16-os busz megállóhelye
•    Deák Ferenc tér M: 16-os busz megállóhelye
 
A Budai Vár további megközelítési lehetőségei tömegközlekedéssel
 
A Budavári Borfesztivál legforgalmasabb napjai alatt, szeptember 10-én (szombaton) és 11-én (vasárnap) a Széll Kálmán tér M és a Dísz tér között közlekedő 16A autóbusz a megnövekedő utasforgalom miatt a megszokottnál sűrűbben, napközben 2 percenként, este 3-10 percenként közlekedik.
 
Szeptember 11-én (vasárnap) 8.50 és 11.20 között a Wizz Air Budapest Nemzetközi Félmaraton miatt a 16-os autóbusz nem közlekedik!
 
A Budai Vár a Deák Ferenc tér M és a Széll Kálmán tér M között közlekedő 16-os busszal a Budavári Borfesztivál ideje alatt is megközelíthető. Ugyanakkor a kényelmesebb utazás érdekében a belváros felől a rendkívüli 216-os, a Széll Kálmán tér felől pedig a megszokottnál sűrűbben induló 16A járat igénybevételét javasoljuk. A buszjáratok mellett a BKK ajánlja a Budavári Siklót is, amely minden nap reggel 7:30 és este 22 óra között közlekedik a Clark Ádám tér és a Szent György tér között.
 
Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!
 
A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül.
 
A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.
 
A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk.