BKV.hu

Első ajtós felszállás a 102-es, 128-as és 129-es járatokon

2012-01-19 14:53:37


Január 23-ától újabb vonalakra terjesztjük ki az első ajtós felszállást, így hétfőtől utasaink a 102-es, a 128-as és a 129-es járatokon is találkozhatnak vele. Az új felszállási rendszer több ütemű kiterjesztése a végéhez közeledik, a következő és egyben utolsó alkalom 2012. január 30-án várható.

Az új, de talán most már ismerős felszállási rend újabb ütemének bevezetését 2011. decemberében kezdte meg a BKV Zrt. Az első ajtós felszállás rendszerének lényege, hogy a járműre felszállni csak az első ajtónál lehet, leszállás céljára a hátsó ajtókat veheti igénybe az utazóközönség. A rendszer megteremti a lehetőséget arra, hogy még felszállás előtt kiszűrjük a bliccelő utasokat, ami a fizető utasok és a BKV számára is kedvezőbb, hiszen az ellenőrzési rendszer célja továbbra sem a pótdíjazás, hanem a jegy vagy bérlet nélkül utazók számának csökkentése, kiszűrése. Hétfőtől a 102-es, a 128-as és a 129-es járatokon találkozhatnak utasaink az új felszállási renddel.

Az új felszállási rendszer több ütemű kiterjesztése a végéhez közeledik, a következő és egyben utolsó alkalom 2012. január 30-án várható. A pontos ütemterv megtalálható a www.bkv.hu weblapon is.
Az autóbuszokra csak érvényes jegy vagy bérlet felmutatásával lehet felszállni. A járművezetőnél 400 forintért vonaljegy kapható. Kérjük utasainkat, támogassák a járművezető munkáját azzal, hogy a jegyüket vagy bérletüket, vagy a jegy vásárlásához szükséges összeget előkészítik, ezáltal segítve az autóbuszok menetrend szerinti közlekedését.