BKV.hu

100 éves jubileumi programsorozatunk záró eseményeként nyílt napot tartunk a 40 éves Cinkota buszgarázsban

2015-10-15 10:59:20

Vasárnap (október 18.) a cinkotai buszgarázsban Társaságunk nyílt napot tart, ahol izgalmas családi és szakmai programokkal várunk minden érdeklődőt!

Október 18-án vasárnap, 10 és 16 óra között a „100 éves a budapesti autóbusz-közlekedés” programsorozat keretében megnyitjuk az 1975-ben átadott - azaz idén 40 éves - cinkotai autóbusz járműtelep kapuit a nagyközönség előtt.
Az eseményen az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a járműtelep kulisszái mögé, megismerhetik a buszgarázs egyébként nem látható helyszíneit. Tartalmas programokkal készülünk, autóbuszos vezetéstechnikai bemutató, illetve kerékpáros ügyességi bemutató is várja látogatóinkat, a közlekedésbarátok pedig csoportos, vezetett túrák keretében látogatást tehetnek a karbantartó csarnokban.
Ezeken kívül motorkerékpár kiállítás és a múltba tekintő  „100 éves a budapesti autóbusz-közlekedés” kiállításunk is várja az érdeklődőket. 

Nosztalgia járműveink is képviseltetik magukat az eseményen:  a közönség első alkalommal láthatja a MÁVAG TR3.5-öt, és  megmutatjuk a Cinkotán felújított IK 55-öt is. A járműkülönlegességek mellett Társaságunk jelenleg állományban lévő autóbuszai is felsorakoznak majd.

Merészebb felnőtt látogatóink pedig – érvényes B kategóriás jogosítvány birtokában és alkoholszondás ellenőrzés után – tesztvezetés keretein belül próbálhatják ki magukat egy igazi BKV-busz pilótájaként. A nagyobb gyerekek szimulátorban ismerkedhetnek az autóbusz vezetés izgalmaival, történeti kvízekkel tesztelhetik tudásukat,  a kisebbek mini KRESZ pályán gyakorolhatják a biztonságos közlekedés szabályait, buszmaketteket készíthetnek.

A tesztvezetés regisztrációhoz kötött, amit a bkv.hu-n és a helyszínen is meg lehet tenni.  

Az online regisztráció az alábbi linken érhető el:

Előregisztráció a tesztvezetésre: www.bkv.hu/hu/visits/13
Előregisztráció a szerelőcsarnok-látogatásra: www.bkv.hu/hu/visits/14

 

Megközelítés:

Cinkota Divízió, 1164, Budapest, Bökényföldi út 122.

Menetrend szerinti járat:

  • 276 E (Cinkotai autóbuszgarázs megállóhely)
  • 46-os (Cinkotai autóbuszgarázs megállóhely)

 

 

Különjárat (20 percenként közlekedik):

  • Örs vezér térről (IK 280)
  • Rákoskeresztúr, városközpont (IK 260)

 

 A különjárat menetrendje a www.bkv.hu oldalon frissül.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

BKV Zrt.


Csatolt dokumentumok: