BKV.hu

Reagálás a Népszava.hu-n megjelent írásra

2016-02-09 14:26:37

Tisztelt Szerkesztőség!

Társaságunk határozottan cáfolja a 2016. február 9-én a Népszava.hu-n megjelent írást (http://nepszava.hu/cikk/1084947-uj-berajanlatot-tett-a-mav/), miszerint a BKV Zrt. egyetlen fillér béremelést sem ajánl a dolgozóknak. Szeretnénk felhívni az újságíró figyelmét, hogy a 2016-os bértárgyalások még most kezdődnek, a BKV Zrt. még nem tett béremelési ajánlatot. Amennyiben az Egységes Közlekedési Szakszervezet célja valóban a megegyezés és a munkavállalók érdekeinek képviselete lenne, nem fenyegetőzéssel és a sztrájkbizottság megalakításával foglalkozna a bértárgyalások előtt, sokkal inkább mindent megtenne annak érdekében, hogy mind a dolgozók, mind a cég számára megfelelő döntés szülessen a tárgyalások során, ahogy azt a BKV-nál működő további 25 szakszervezet is teszi. Az EKSZ az egyetlen szakszervezet, amely már a tárgyalások megkezdése előtt sztrájkbizottságot alakított.

Felháborítónak és igen veszélyesnek tartjuk azt a magatartást, mellyel az EKSZ a munkavédelmi szabályzatok megsértésének kockáztatásával és a munkavállalók túlterheltségével riogatva kelt pánikot a fővárosban közlekedőkben. Nyomatékosan kijelentjük, hogy Társaságunk minden vonatkozó előírás és biztonsági szabály betartása mellett végzi járműveink karbantartását. Mind szolgáltatásainkat igénybe vevő utasaink biztonsága, mind a karbantartást végző és járművezető kollégáink megfelelő munkakörülményei garantáltak.

BKV Zrt.